Als het regent, moet je bakken…

Als het regent, zorgt dat wel eens voor een frons op mijn gezicht. Maar die frons verdwijnt vaak weer gauw wanneer ik besef dat ik dan tijd heb om eens iets te bakken. Niets te moeilijk, maar wel lekker. Ik dacht, laten we een kokoscake maken. Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn.

Kokoscake

Een stukje cake gecombineerd met een zelfgemaakte cappuccino. Mmm lekker! Laat het buiten maar regenen en waaien… ik zit binnen te genieten.

Wil je ook genieten? Hieronder het recept:

  • 160 g boter
  • 200 g bloem
  • 4 eieren
  • 200 g fijne griessuiker
  • een half zakje bakpoeder
  • ongeveer 140 g kokosrasp

Doe alle ingrediënten in een kom, maar hou een klein beetje kokos over om in de vorm te doen. Mix alles tot je een smeuïg deeg krijgt. Boter je vorm in en doe een beetje kokos in de vorm. Schud met de vorm tot de kokos overal een beetje verdeeld is. Zet je cake in een voorverwarmde oven (180 graden) en wacht ongeveer 45 min. (hangt een beetje van de oven af natuurlijk).

Laat alles afkoelen en smullen maar!

  1. Heidi Stubbe

    12 augustus 2014 at 08:16

    Ik zag de foto van je cake passeren op Bloglovin, en besliste meteen om er vandaag zelf eentje te maken. Mmm, comfort food op regenachtige dagen! 😉

  2. De PretKat

    12 augustus 2014 at 19:09

    Mijn cake is ondertussen bijna op 🙂

Comments are closed.