Weekmenu 2017: Wat eten we vandaag? (1)

Ken je dat zinnetje? “Wat eten we vandaag?”. Vroeger was het bij uitstek de eerste vraag die ik stelde als ik thuiskwam van school. Om daarna zeer waarschijnlijk een lange neus te trekken, wanneer het mij niet aanstond. (En eerlijk gezegd, dat was dikwijls.) Nu ik mijn eigen huishouden heb, stel ik die vraag zeer vaak aan de heer des huizes, ook al ben ik diegene die het eten waarschijnlijk kookt.

Een weekmenu! Dat zou een oplossing zijn! Niet alleen om al op voorhand over de meest prangende eetvraag van de dag na te denken, maar ook om tactisch boodschappen te doen en een beetje variatie te brengen in het dagelijks eetpatroon. Vorig jaar ben ik er mee begonnen, maar ik heb het niet lang volgehouden. Een nieuw jaar, een nieuwe poging. En gelukkig is er Mme Zsazsa om mij te helpen met een handige weekmenu-kalender.

Een weekmenu per twee weken dan nog! Ik heb elke dag ingevuld, buiten zondag. Een beetje afwijken van de planning moet nog altijd kunnen…

Week 1: 2 januari 2017 – 8 januari 2017

Maandag: Chinese koolsoep met brood
Dinsdag: Gevulde courgettes met gehakt en quinoa
Woensdag: Wortelstoemp met schnitzels
Donderdag: Pitabroodjes met kabeljauwburger, groenten en kruidendressing
Vrijdag: Ovenschotel met hamburgers en zoete aardappel
Zaterdag: Aardpeersoep met brood
Zondag: JOKER

Week 2: 9 januari 2017 – 15 januari 2017

Maandag: Verloren maandag
Dinsdag: Wok met kippenblokjes en rijst
Woensdag: Omelet met groenten en spekjes
Donderdag: Rijstschotel met gemarineerde quorn en groentjes
Vrijdag: Pasta pesto met kip en broccoli en erwten (zonder de paprika)
Zaterdag: Farfalle op z’n Venetiaans
Zondag: JOKER

Enkele receptjes komen uit het reclameblaadje van Colruyt. Ik heb er telkens de link bijgezet.

De eerste boodschappen zijn ondertussen gedaan. Hopelijk hebben we nu minder restjes en ik ben vol moed om die kookboeken hier thuis eens goed uit te pluizen.

Gebruik jij een weekmenu? Waarom wel of waarom niet?

P.S.: Gelukkig nieuwjaar!